Crama LacertA Winery se afla in regiunea Dealu Mare la 100 km Nord-Est de Bucuresti si detine 82 de hectare cu vita de vie. Simbolul crame e interesant si neobisnuit pentru vinurile produse in Romania, soparla (lacerta in limba latina). Pe de alta parte, creatorul identitatii de brand mizeaza si pe trimiterea cuvantului latin “certa” - “o alegere sigura si buna”. Majoritatea vinurilor sunt maturate in butoaie de stejar cu provenienta Franta, SUA, Rusia, Ungaria sau Romania. Cu o tehnica de vinificare moderna, bazata pe principiul gravitational care aduce un plus de calitate vinului obtinut. Principiul gravitational este important in fazele de inceput ale vinificatiei, pentru ca in aceasta perioada mustul din boaba de strugure este mai sensibila si mai expusa la oxidari si agresari mecanice. Acest vin alb produs din struguri Pinot Noir. Culoare galben-pal . Aroma este destul de solida, de mere verzi si pepene galben cu o aciditate buna . Gustul este elegant, cu note de mure, tei, grepfrut si mirabelle. Temperatura de servire: 16-18 °C. Asocieri gastronomice: preparate din peste si branzeturi proaspete.
