In 1977, Aldo Bottega a fost cel care a fondat distileria Bottega. Fiu de arta si maestru distilator, a aflat secretele distilarii tescovinei, o materie prima pretioasa folosita pentru producerea de grappa. Aldo Bottega Barricata, datorita imbatranirii intelepte in barriques de stejar, se caracterizeaza prin culoarea chihlimbarului, aroma completa si nuante picante. Culoare: chihlimbar deschis. Miros: intens si intoxicant, se caracterizeaza printr-un buchet fructat, care evolueaza in nuante picante si care, la final, are o nota delicata de vanilie. Gust: moale, rotund si plin, mangaie palatul cu o aroma fructata de lunga durata. Temperatura de servire: 10-12 ° C. Asocieri gastronomice: un ingredient excelent pentru prepararea cocktail-urilor si a bauturilor lungi. Imbinarea perfecta cu ciocolata neagra, cu deserturi pe baza de cacao si cu produse de patiserie uscate, in special cu biscuiti cu migdale, fistic si alune.