Pentru a gasi radacinile companiei Poggio Le Volpi, trebuie sa va intoarceti cu aproape un secol in urma. Totul a inceput in 1920, cand Manlio Merge a inceput sa produca si sa comercializeze vin si ulei in vrac. El si-a transmis pasiunea mai intai fiului sau Armando si apoi nepotului sau Felice, care si-a transformat visul in realitate fondand, in 1996, ferma Poggio le Volpi din Monte Porzio Catone, o zona in care forma terenului este de origine vulcanica si, prin urmare, fertila. Recoltarea manuala a strugurilor, macerarea prelungita la rece,ulterior presarea la moale si decantare statica, la care urmeaza fermentarea la temperaturi scazute. Rafinament pe drojdii proprii, partial butoaie de otel si partial in lemn de diferite esente,dimensiuni si natura. Culoare: galben pai luminos. Mirosul intens dand senzatii aromatice de caise si piersici, litchi si mandarine chinezesti, lavanda, flori galbene si miere, alune, toate insotite de mineralitatea sarata. Moale si senzual pe palat, uimitor in senzatiile fructate, bine sustinute de prospetime si aroma, persistent in senzatiile de fructe cu un finisaj de migdale proaspete. Temperatura de servire: 6/8° C Asocieri gastronomice: un vin de mare versatilitate, excelent ca un aperitiv cu ,,finger food, sau cu aperitive crude fructe de mare, mancaruri picante din bucataria orientala,sushi, spaghete cu scoici,risotto cu citrice si legume, branza proaspata de capra.